Mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun Papa, mama, broer, zus of vriend te zorgen, maar toch heerst er nog een taboe.

Lettertypes:

Poppins Semi Bold

Poppins Extra Light

DOWNLOAD

Graphics met Highlights in 

YELLOW  #F0FF00

MAGENTA  #FF00D8

GREEN  #00FF26 
BLUE   #002AFF

Wie zijn de YOUNG HEROES ?

Je moeder vecht tegen  Kanker 
 Je zorgt zelf voor je kleinere zus 

 Jij houdt je zieke vriend   elke dag gezelschap

Je zorgt voor Je Oma en Opa  

 YOUNG HEROES 

Het LOGO is een eenvoudig woordmerk in hetzelfde sterke lettertype. Wel ALL CAPS, VET & italics. De zwarte highlight voor herkenbaarheid.  De zwarte 'omkadering' onderstreept de zware zijde van het thema.
Dit wordt ondersteunt door gebruik te maken van een zwarte rand (15px) op de website en evt andere materialen.


Tevens is de zwarte rand een sterk grafisch element dat herinnert aan graphic novels. Graphic novels vertellen vaak verhalen van moeilijke jeugd, maar natuurlijk ook de klassieke heldenverhalen.

 YOUNG 

 HEROES 

 YOUNG HEROES 

 YOUNG 

 HEROES 

 YOUNG 

 HEROES 

 YOUNG 

 HEROES 

Naar schatting zo'n 20.000 tot 40.000 jongeren tussen 5 en 18 jaar

In Vlaanderen wordt geschat dat 2-4% van de 5-18 jarigen mantelzorger zijn. Naar schatting zo'n 20.000 tot 40.000 jongeren tussen 5 en 18 jaar. In Nederland zeggen ze dat 1 op de 4 jongeren een mantelzorger is. Dat is een grote groep jongeren. 

De aandacht voor jonge mantelzorgers in Vlaanderen neemt toe onder invloed van het Vlaamse Mantelzorgplan. We zullen in dit thema ook voorbeelden/verhalen en onderzoek uit de buurlanden aanhalen, want de ervaringen en situaties van jonge mantelzorgers zijn herkenbaar en gelijklopend. 

Steun &

Samenwerking